Fossielenbeurs

Erfgoed Herselt


Zondag 8 november 2020


Wie of wat is PaleoTime?

PaleoTime is hét grootste paleontologisch evenement van de Benelux!
PaleoTime is er voor en door mensen met interesse in fossielen.
Bij PaleoTime voelt zowel de verzamelaar, de citizen-scientist als de wetenschapper zich helemaal thuis: PaleoTime zorgt immers voor onovertroffen ‘paleontology quality time’!


Deze editie staan meer dan 40 standhouders uit verschillende landen voor u klaar. Zij bieden een zeer divers en gevarieerd aanbod aan, van ammonieten en trilobieten tot haaientanden en dinosaurusbotten, van recente tot antiquarische lees- en determinatieboeken, wetenschappelijke literatuur, preparatiemateriaal, loepjes, hamers, opbergdoosjes, staandertjes, … en bovenal een berg aan nuttige tips & tricks. PaleoTime has it all!


PaleoTime wil meer zijn dan louter een fossielenbeurs! We hebben onze eigen deontologische code waarbij we zoveel als mogelijk vervalsingen en illegaal het land uitgesmokkelde fossielen proberen te weren. Veel van onze standhouders staan ook open om te ruilen. Je kan dit zien aan een speciaal kenteken op hun stand. PaleoTime wil ook de onderlinge uitwisseling van ervaring en kennis stimuleren, zowel tussen verzamelaars onderling als tussen verzamelaars en wetenschappers.


Paleotime - fossielenbeurs was een groot succes!

De fossielenbeurs 'Paleotime' mocht dit jaar 52 standhouders uit het binnen- en buitenland verwelkomen.

Ongeveer 800 personen bezochten de fossielenbeurs 'Paleotime'.


De leden van de erfgoedcel stonder er met een informatiestand over de fossielen uit de verzameling 'De Keyzer'. De fossielen uit deze mooie en grote collectie waren gevonden in de Ramselse kleiputten.

Steffie Peetermans had via infoborden de geologische geschiedenis van Ramsel in kaart gebracht.


De leden van de erfgoedcel mochten tevens enkele mensen spreken die vragen hadden over de door hunzelf of door familieleden gevonden fossielen. Deze fossielen werden door een determinatie-team onderzocht, besproken en gedateerd.


De erfgoedcel Herselt kan met enige fierheid al mededelen dat de 'Paleotime-fossielenbeurs' volgend jaar opnieuw zal doorgaan in het Vtc De MiXx en dit waarschijnlijk op 8 nov 2020. Ze gaan hiervoor samenwerken met HONA.