Fossielenbeurs

Erfgoed HerseltWie of wat is PaleoTime?

PaleoTime is hét grootste paleontologisch evenement van de Benelux!
PaleoTime is er voor en door mensen met interesse in fossielen.
Bij PaleoTime voelt zowel de verzamelaar, de citizen-scientist als de wetenschapper zich helemaal thuis: PaleoTime zorgt immers voor onovertroffen ‘paleontology quality time’!


Deze editie staan meer dan 40 standhouders uit verschillende landen voor u klaar. Zij bieden een zeer divers en gevarieerd aanbod aan, van ammonieten en trilobieten tot haaientanden en dinosaurusbotten, van recente tot antiquarische lees- en determinatieboeken, wetenschappelijke literatuur, preparatiemateriaal, loepjes, hamers, opbergdoosjes, staandertjes, … en bovenal een berg aan nuttige tips & tricks. PaleoTime has it all!


PaleoTime wil meer zijn dan louter een fossielenbeurs! We hebben onze eigen deontologische code waarbij we zoveel als mogelijk vervalsingen en illegaal het land uitgesmokkelde fossielen proberen te weren. Veel van onze standhouders staan ook open om te ruilen. Je kan dit zien aan een speciaal kenteken op hun stand. PaleoTime wil ook de onderlinge uitwisseling van ervaring en kennis stimuleren, zowel tussen verzamelaars onderling als tussen verzamelaars en wetenschappers.